HISTORIEN OM OSS

Smartbjella er produsert i Norge i samarbeid mellom kravfulle beitebrukere og erfarne teknologileverandører. Vi mener du får den mest robuste og stabile bjella i markedet.

Fra Shifter.no artikkel – 03 FEB 2020

Et annet av selskapene som har blomstret opp det siste året er Smartbjella fra Snåsa. De har utviklet en teknologibasert bjelle for å spore sau og andre beitedyr. Men det var ikke det selskapet opprinnelig startet med.

– Det startet med morselskapet StalkIT, der vi i først brukte sporingsenheten til å spore containere. Men så kom ideen om at den sporingen også kunne brukes på sau, og gründeren vår, Jan Ivar Sandnes, var selv sauebonde med 1000 dyr på beite og testet på eget initiativ, sier produktsjef Eric Macody Lund

Det har vært et tydelig behov i sporings-markedet for husdyr.

– De løsningene som fantes var veldig kostbare og krevde enten lading eller batteribytter for hver sesong. Vi ville lage noe som var vedlikeholdsfritt. Hvis du har 300 sauer, vil det være veldig mye arbeid å bytte batteri på alle bjellene hvert år.

«Bjella» er koblet opp med IoT-teknologi og har en levetid på fem år. De har landet avtaler med både Telia og Telenor i Norge, samt giganter som Telefonica og Vodafone i Europa.

– Vi har vært «first movers» på IoT når det gjelder dyresporing, dette er vi stolte av, sier Lund.

DETTE ER SMARTBJELLA

TA KONTAKT DERSOM DU TRENGER OSS

Vi liker at kunder tar kontakt med oss. Det er mange måter å gjøre dette på, Facebook, telefon eller på epost. Nedenfor ser du hva som jobbes med på de ulike kontorene, slik at du får best mulig hjelp med det du trenger.

MADRID

Salg, utvikling/teknologi og administrasjon
Paseo de la Castellana, 93, Madrid

Email: salg@smartbjella.no
Telefon: +47 452 49 098

SNÅSA

Support, brukertesting og finans
Busk Bruns veg 1, 7760 Snåsa

Email: support@stalkit.zendesk.com
Telefon: +47 413 88 322